10 Kasım 2012 Cumartesi

Babe Çatlak Kremi

Babe Çatlak Kremi 


İnsan vücudunun dış yüzeyini tümüyle kaplayan ve adeta bir zırh gibi onu koruyan organımız :  Cildimiz

Cildimiz aynı zamanda dış görünüşümüzü belirleyen en önemli unsur. Cildimizin sağlığı, güzel görünmemiz için önemli bir şart.

Hayatımızın belirli dönemlerinde cildimiz değişik sınavlardan ve zorlayıcı aşamalardan geçer.
Ergenlik dönemi bunlardan biridir. Hemen hemen herkes ergenlik döneminde az ya da çok sivilce akne sorunu yaşamıştır.

Hızlıca kilo aldığımız dönemlerde de cildimiz ağır bir sınavdan geçer. Cildimizin esneklik sınırı aşıldığında , zorlanan ve gerilen cilt alanlarına hızlıca hücre kümelerinin yığılması sonucu  strecth marks denilen çatlak izleri oluşur. Bu izler yoğunlukla kalça, basen, baldır, göğüs bölgelerinde olur. Nadiren omuz ve kollarda da görülebilir.

Cildimizi en çok zorlayan aşamalardan birisi de Hamilelik dönemidir. Bu dönemde hamilelik çatlakları  oluşur.  Kadınların %95 i hamilelik döneminde çatlak oluşumundan şikayetçidir.

 

Hamilelik çatlaklarını önlemek için hamileliğin 4. ayından itibaren kullanılabilecek ürünlerin oldukça başarılığı olduğu ve çatlak oluşumunu neredeyse tamamen önlediği bilinmektedir. Bu ürünleri kullanmayan kişilerde oluşan çatlaklar için ise çatlak tedavisi   ürünleri kullanılabilir. 

En iyi çatlak kremleri arasından Babe Çatlak Kremi  , Mustela Çatlak Kremi,  Lierac Phytolastil Çatlak Kremi, Elancyl Çatlak Kremi, Bephantol Çatlak kremi, Vichy Çatlak kremi, La Roche ve Nuxe çatlak kremleri sayılabilir. 




Babe Çatlak Kremi
Babe Çatlak Tedavisi Kremi 200 ml 
    Cilt çatlakları gebelik, ergenlik ve hızlı kilo alıp vermeye bağlı oluşan, estetik açıdan birçok kişiyi rahatsız edebilen izler olarak tanımlanabilmektedir. Çatlak izleri genelde yüzeyden çökük, yırtık şeklindedir. Yeni oluştuklarında renkleri mor, kırmızıya yakın gözlenir. Yıllar geçtikçe renkleri açılarak gri kurşuni ve ya beyaz bir renk alır. Cilt çatlakları karın, kalça, basen, sırt, kollar, göğüs üstleri, diz arkaları, baldırlarda gözlemlenebilmektedir. Çatlak dokusu incelendiğinde bağ doku elemanları adı verilen, dokuları sıkı tutan ve canlılık veren doku elemanlarının azalarak cildin sıkı esnek yapısını kaybetmiş olduğunun farkına varmak mümkündür. Bu eskime ve gevşemeyi gidermek için dokudaki bağ doku elemanlarını tekrar oluşturmak gerekir. Bu da çeşitli bakım ürünleri yardımı ile gerçekleştirilebilir.
    Bu alanda etkili ürünler geliştiren markalardan biri de Babe markasıdır. Özellikle daha önceden var olan çatlakların tedavisinde ve ya oluşabilecek çatlakların tedavisinde ve engellenmesinde babe çatlak tedavisi kremi oldukça etkili sonuçlar verebilmektedir.
    Babe Çatlak Tedavisi Kremi var olan çatlaklardaki uzunlukları ve genişlikleri azaltarak var olan çatlakları yumuşatıcı etkiye sahiptir. Ayrıca yeni oluşmuş çatlakları önleme konusunda da uzmandır. Çatlayan cilt yapısının kaybettiği elastikiyetini ve dayanıklılığını artırmaya da yardımcı olmaktadır. Yine cilt yağlanması, hamilelik, gelişme ve diyet benzeri durumlarda oluşan çatlakların oluşumuna izin vermemektedir. Babe Çatlak Tedavisi Kremi bütün bu olumlu etkilerine ek olarak tıbbi ve cerrahi tedaviler için de tamamlayıcı pozisyonda görev alabilmektedir.
     İnsan cildi üzerinde oldukça ciddi faydaları bulunan Babe Çatlak Tedavisi Kremi ek olarak füssür oluşumunu önleme konusunda destek ürünüdür. Dokuların tamir olma süreci üzerinde aktif rol oynamaktadır. Ayrıca nemlendirici ve yumuşatıcı etkisi de bulunmaktadır. Özellikle akşamları deformasyonun görüldüğü bölgeye düzenli olarak uygulanması etkisini göstermesi için yeterli olacaktır.

 
      İnsan cildi üç katmandan oluşan bir yapıya sahiptir. Çeşitli dış etkenler altında deformasyon olma eğilimi oldukça yüksektir. En sık karşılaşılan cilt sorunlarının başında ise cilt çatlakları gelmektedir. Cilt çatlakları, cildin hızlı bir şekilde aşırı derecede gerilmesi sonucu derinin yapısında bulunan elastik dokuların kırılması ile ortaya çıkan bir kusurdur. Başlangıç aşamasında kırmızı ve ya mor rengi andıran ve ilerleyen zaman içersinde sedefli beyaz renge dönüşen bu cilt sorunu özellikle zayıf dokulara sahip insanların hızlı kilo alıp verme durumlarında daha çok ortaya çıkmaktadır. Özellikle bacaklar, karın bölgesi, kalçalar, göğüsler ve belin arka kısmında görülür. Ayrıca ten renginin de cilt çatlaklarında belirleyici etkisi bulunmaktadır ki beyaz tenli kişilerde esmer tenli kişilere göre daha çok cilt çatlağı oluşur.
    Bireylerde oluşan cilt çatlakları dış görünüş üzerinde olumsuz etkilere neden olmanın yanında ruhsal sorunlara da temel oluşturabilmektedir. Bu nedenle önlem alınması ve ya var olan sorunun kontrol altında tutulması oldukça önemlidir. Bu amaç doğrultusunda ise çeşitli bakım ürünlerinden yararlanmak mümkündür.
    Babe Çatlak Tedavisi Kremi oluşmuş ve ya oluşabilecek çatlak sorunlarının tedavisinde ve engellenmesinde çok başarılı bir yardımcıdır. Zira ürün cilt yapısında meydana gelmiş olan uzunlukları ve genişlikleri azaltarak mevcut çatlakların daha belirsiz bir görünüme dönüşmesini sağlar. Ayrıca yeni oluşmaya başlamış olan çatlakları da daha oluşmadan yok eder. Cildin elastikiyetini ve dayanıklılığını artırma konusunda tam bir uzmandır.
    Bütün çatlak tedavileri için ideal bir ürün olmasının yanında nemlendirici, yumuşatıcı ve yeniden yapılandırıcı etkileri de mevcuttur. Ayrıca füssür oluşumunu önleyici etkisi de bulunmaktadır.

31 Temmuz 2012 Salı

En iyi Çatlak Kremi Hangisi

Bir Eczacı olarak Anne adayları ve baba adayları tarafından bana en çok sorulan sorulardan biri bu..
""En iyi çatlak kremi hangisi.""

Bu soruya cevap vermenin en kolay yolu belki de en çok kullanılan çatlak kreminin hangisi olduğuna cevap vermektir.

En çok kullanılan çatlak tedavisi ürünü yarışmasında finale kalan şüphe götürmez 3 markanın ürünü mevcut.

Bunlardan biri  kesinlikle Lierac Phytolastil Jel'dir.

 

Lierac Phytolastil jel ( çatlak kremi ) tüm dünyada en çok kullanılan çatlak kremlerinden birisidir. 25 yılı aşkın süredir , formülünde önemli bir değişiklik yapılmasına gerek kalmadan ,çok tercih edilen , doktorlar tarafından çokça reçete edilen bir üründür. Lierac ürünleri'nin en başarılı olduğu alan Vücut bakımı'dır?

En çok kullanılan Çatlak Kremlerinden biri de  Mustela Çatlak Kremleri'dir.


Mustela Strech Marks Double Action 150ml | İndirimli çatlak kremi
Cildin elastikiyetini ve gerilmeye karşı dayanıklılığını arttırmaya yardımcı olur.

Mustela Strech Marks Double Action Çatlak Kremi 3 Al 2 Öde
Hamilelik esnasında yada doğumdan sonra oluşmuş çatlakların görünümünün hafiflemesine yardımcı üzere geliştirilmiştir.

Mustela Strech Marks İntensive Action Çatlak Kremi 3 Al 2 Öde

Hamilelik esnasında yada doğumdan sonra oluşmuş çatlakların görünümünün hafiflemesine yardımcı üzere geliştirilmiştir.75ml x 3 adet